Fudbaleri Brajtona su na svom terenu pobedili Totenhem rezultatom 3:0 u 8. kolu engleske Premijer lige.

Utakmica samo što je počela, a mreža se već zatresla. Posle katastrofalne greške golmana Iga Lorisa, Brajton je poveo golom Mopaja.

Loris se prilikom ove loše intervencije i veoma teško povredio.

Mopaj se našao tačno ispred Lorisa u momentu kada je Francuz ispustio loptu ispred gol-linije, a igrač Brajtona koristi poklon i trese mrežu.

Prvo poluvreme nije bilo previše sadržajno, pa u nastavku prvog dela igre nismo videli mnogo prilika ni od strane Totenhema ni od strane Brajtona.

Ipak, u 32. minutu utakmice Brajton je udvostručio prednost. Posle brze akcije po levoj strani, Koneli je odlično reagovao u kaznenom prostoru i iz peterca šutirao ka golu Totenhema.

Lorisova zamena Gazaniga je taj udarac odbranio, ali je Koneli pratio situaciju i odbitak ubacio mrežu za velikih 2:0 za domaćina protiv finaliste Lige šampiona.

Ovim rezultatom se prvo poluvreme i završilo, a drugo je počelo prilično mirno i od strane Totenhema, bez energije.

Tokom prvih dvadesetak minuta drugog dela meča, Brajton je imao nešto više prilika od “pevaca”, a Paskal Gros je pogodio prečku u 63. minutu posle slobodnog udarca.

Samo dva minuta kasnije domaćin je stavio tačku na meč. Opet je Brajton probio po levom boku, loptu je ispred kaznenog dobio Koneli koji je lažnjakom otvorio sebi prostor pored Aldervirelda, a onda sjajnom dijagonalom loptu poslao u malu mrežu pored leve stative.

U tim momentima, navijači Brajtona su skandirali “Hoćemo sedam golova”, aludirajući na debakl Spursa protiv Bajerna u Ligi šampiona sredinom nedelje.

Son je imao veliku šansu u 70. minutu utakmice, najbolju koju je Totenhem zapravo i imao, ali on iz neposredne blizine nije uspeo da zahvati loptu, pa je čitava stvar propala.

Mura je imao još dve lepe prilike, ali je Met Rajan briljantno odbranio i otklonio svaku opasnost, pa je tako Totenhem ostao bez postignutog gola i obeležena je jedna od najlošijih sedmica u istoriji kluba, pošto su nedavno poraženi u Ligi šamiona od minhenskog Bajerna rezultatom 7:2.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here