EPA-EFE/CJ Gunther
Donald Tramp

Bivši američki predsednik Donald Tramp osuđen je za klevetu od kolumniste E. Džin Kerol, kojoj mora da isplati odštetu u iznosu od 83,3 miliona dolara.

To je osam puta više od onoga što je tražila u svojoj tužbi.

Porota od sedam muškaraca i dve žene osudila ga je za klevetu i omalovažavanje kolumnistkinje čije je navode o silovanju ranije negirao.

Porota je zaključila da bi Tramp trebalo da plati Kerolu 18,3 miliona dolara odštete – 11 miliona dolara za finansiranje kampanje da bi popravio svoju reputaciju i 7,3 miliona dolara za emocionalnu štetu nanetu Trampovim javnim izjavama 2019. Tramp bi takođe trebalo da plati 65 miliona dolara kaznene odštete zbog nedoličnog ponašanja u davanju izjava o Kerol, zaključila je porota.

Dodelili su cifru osam puta veću od onoga što je Kerol tražila u svojoj prvobitnoj tužbi. Tramp se ekspresno oglasio i najavio žalbu na presudu porote.

Prošlog maja, zasebna savezna porota na Menhetnu dodelila je Kerol ukupno pet miliona dolara odštete, uključujući skoro 3 miliona dolara za klevetu, nakon što je utvrdio da je Tramp seksualno napao Kerol, a zatim da ju je oklevetao 2022. godine zbog javnih izjava koje je dao omalovažavajući je i negirajući optužbe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here