Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri izjavio je da nije optimističan po pitanju nastavka košarkaške sezone koja je prekinuta zbog pandemije korona virusa.

– Pokušavam da se ne žalim, radim sve da se ne osećam kao da sam prevaren ovim prekidom. U oba takmičenja imali smo odličnu pozicijiu, ali trenutno je zdravlje glavna stvar, razgovor o sportu je beskorisna, marginalna tema – rekao je Trinkijeri za italijanski portal “La provincia di Como”.

U trenutku prekida sezone crno-beli su prvi tim u ABA ligi, dok su u Evrokupu obezbedili prednost domaćeg terena pred četvrtfinalne protiv Uniksa.

– Sve će biti poznato sredinom meseca, ABA bi trebalo da se uskladi sa Evrokupom i Evroligom, ali mislim da ne možemo da se povratimo. Čak i da se desi, možda na jednom mestu, to bi bilo čudno i apsolutna nova stvar za sve timove – rekao je italijanski stručnjak i istakao da su rezultati njegove ekipe u trenutku prekida pokazatelj da su tokom sezone radili dobro, iako kako kaže, nisu bili ni najjača ni najtalentovanija ekipa.

Trinkijeri je upitan i o svom angažmanu u Partizanu.

– Što se tiče mog produžetka saradnje sa Partizanom, ništa ne znamo sigurno. Šituacija je nije jasna u celom svetu kada je posao u pitanju – zaključio je Trinkijeri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here