Kako izgleda kad proključa srpska krv, u nedelju uveče je mogla da se uveri cela Australija!

 

Mladi ragbista Tom Trbojević obeležio je drugi meč serije State of Origin i fantastičnom igrom predvodio selekciju Novog Južnog Velsa do ubedljive pobede nad Kvinslendom u Pertu – 38:6.

Momak srpskog porekla, rođen i odrastao na severnim obalama Sidneja u Mona Vejlu, vratio se u punom sjaju posle povrede mišića i najzaslužniji je što će odluka o pobedniku ovogodišnjeg ragbi spektakla pasti u poslednjem meču. Sa tri postignuta traja, u kojima je demonstrirao svoju fenomenalnu brzinu zbog koje ga australijski mediji nazivaju “Turbo Tomi”, 23-godišnji Trbojević doneo je “plavima” izjednačenje u seriji, posle startne pobede Kvinslenda na meču u Brizbejnu.

I dok je Tom igrao simultanku u napadu, njegov brat Džejk Trbojević ponovo je bio stena u defanzivnoj liniji Novog Južnog Velsa, o koju su se odbijali svi naleti Kvinslenda. Očigledno da je i sedam promena u timu “plavih” koje je napravio selektor Bred Fitler dalo rezultat. Upravo Tom Trbojević bio je jedno od novih imena, pošto je u sastavu zamenio povređenog Nikolu Čotrića.

Odluka u Sidneju

Odluka o pobedniku serije State of Origin za 2019. godinu pašće 10. jula u Sidneju, gde bi po prvi put u istoriji za jednu od selekcija mogla da igraju trojica igrača srpskih korena. Ukoliko se Čotrić u naredne dve sedmice oporavi od povrede skočnog zgloba postoje izgledne šanse da bude ponovo priključen timu Novog Južnog Velsa, koji brani trofej osvojen prošle sezone.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here