Tužilaštvo: Istraga protiv kriminalne grupe

0

Zahtev je podnet protiv Dragana Živkovića koji je označen kao organizator grupe, Aleksandra Matovića, Nenada Lazića, Aleksandra Čabarkape, Branislava Petkovića, Zorana Milovanovića, Enisa Bajramija, Davora Kneževića, Ivana Stojanovića i Dejana Džodića.

 

U zahtevu za sprovođenje istrage tužilaštvo je predložilo da svim osumnjičenima bude određen pritvor imajući u vidu da je Krivičnim zakonikom za dela za koja postoji osnovana sumnja da su ih oni počinili zaprećena kazna viša od 10 godina zatvora, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svedoke i bojazni da bi dela mogli ponoviti.

 

Portparol Republičkog javnog tužilštva Tomo Zorić

Portparol Republičkog javnog tužilštva Tomo Zorić istakao je za Tanjug da je hapšenjem grupe, s obzirom na njenu dobru organizovanost i društvenu opasnost krivičnih dela za koja postoji osnovana sumnja da su ih počinili, zadat ozbiljan udarac kriminalu u Srbiji.

 

"Država je na ovaj način pokazala jasnu opredeljenost da se obračuna sa svim vidovima kriminala, posebno težih oblika kriminalnih aktivnosti", naglasio je Zorić.

 

Okružno tužilaštvo je saopštilo da postoji osnovana sumnja da je Živković u Padinskoj skeli organizovao kriminlanu grupu, čiji su članovi u periodu od 2007. do novembra 2009. izvršili više krivičnih dela teškog razboljništva, neovlašćene trgovine narkoticima i oružijem.

 

Precizirano je da su osumnjičeni uz pretnju pištoljem opljačkali više radnji, među kojimasu benzinska pumpa "Nis petrola" u Pančevu, kao i pošte u Barandi i Padinskoj skeli iz kojih je ukradeno oko dva i po miliona dinara.

 

Osumnjičeni su, kako se navodi u zahtevu, neovlašćeno nabavljali i držali vatreno oružje koje je služilo za vršenje krivičnih dela, pa je prilikom hapšenja na različitim lokacija kod okrivljenih nađeno više pušaka, pištolja, municije, maskirnih uniformi, pancira, kao i dve ručne radio stanice.

Postoji osnovana sumnja, da su se članovi kriminalne grupe na teritoriji Padinska skela bavili i preprodajom droge – heroina, marihuane.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here