U sredu kraj istrage o ubistvu Ćuruvije

0

Slavko Ćuruvija
 

Pozivajući se na izvor u srpskom pravosuđu, list navodi da će naredne sedmice biti saslušana preostala dva svedoka – bivši direktor i glavni i odgovorni urednik "Studija B" Dragan Kojadinović i bivši ministar unutrašnjih poslova Srbije Dušan Mihajlović, saznaje ”Danas”.

 

Kojadinović je nekoliko godina posle Ćuruvijinog ubistva ocenio da "u policiji znaju ko je šta radio i ko je šta odradio" i da su neki od kolega novinara "bili i tajni policajci i novinari i na neki način sigurno znaju kako su kolege streljane i ko ih je streljao".

 

Ministar unutrašnjih poslova u DOS-ovoj vladi Dušan Mihajlović biće saslušan u sredu, 4. juna, kao poslednji svedok. Posle završetka istrage, koja je pokrenuta sredinom januara, Tužilaštvo za organizovani kriminal će odlučivati da li će podići optužnicu ili odustati od krivičnog gonjenja nekadašnjih funkcionera Državne bezbednosti – Radomira Markovića, Milana Radonjića i Ratka Romića, kao i bivšeg pripadnika RDB-a Miroslava Kuraka, koji je osumnjičen da je ubio Ćuruviju.

 

Marković, Radonjić i Romić su u pritvoru, dok je Kurak u bekstvu, navodi list.

Novinar Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. godine u ulazu zgrade u kojoj je stanovao u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here