Učenje kroz druženje

0

 

 

Tenisko sportsko društvo AS (TSV AS) iz Beča organizovalo je u Aranđelovcu tradicionalni otvoreni internacionalni letnji kamp za decu iz Srbije, dijaspore i regiona. Učestvovala su deca iz TK Gračanica sa Kosova i Metohije, bijeljinskog Asa i bečkog TSV AS, kojima su se na završnom turniru kampa priključili talenti iz Aranđelovca. Stručni rad sa grupama za napredne, ali i početne korake u svetu tenisa realizovali su profesionalno školovani i licencirani treneri, uz veoma interesantne posete kulturno-istorijskim spomenicima i igru i druženje u parku Bukovičke Banje i Akva-parku hotela Izvor.
Direktor kampa i predsednik TSV AS Momčilo Jovanović izjavio je da je projekat održan uz podršku Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Vlade Republike Srbije, kao i Ministarstva za omladinu i sport i drugih institucija i organizacija, kao i medija.
Na završnom turniru teniskih talenata pehare i medalje za najbolje u takmičarskom delu kampa osvojili su u kategoriji do 14 godina Aleksa Dimitrijević, Aleksandar Ždrnja i Strahinja Kuzmanović, a kod devojčica Teodora Radisavljević, Aleksandra Vujanić i Iva Babić. U kategoriji do devet godina nagrade za najbolje rezultate osvojile su Tamara Kostić, Ema Živić i Teodora Mikić.
Cilj kampa je jačanje veza matične države Srbije, dijaspore i Srba u regionu, učenje i očuvanje srpskog jezika, kulture, istorije i tradicije edukacijom i druženjem dece kroz sportske aktivnosti.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here