Udovičić: Vlada će podržati organizaciju prvenstva

0

Vanja Udovičić
 

"Organizovanje Evropskog atletskog prvenstva u dvorani je velika pobeda srpskog SPORTa i prilika da se pošalje pozitivna slika naše zemlje u svet. SPORT je još jednom otvorio vrata sveta Srbiji i zato je velika odgovornost i obaveza države da pomogne, kako bi ta manifestacija bila organizovana na najvišem nivou", rekao je Udovičić, a prenosi Ministarstvo SPORTa i omladine.

 

Ministar je rekao da će Srbija tim takmičenjem još jednom dokazati da je izvanredan domaćin, ali je ukazao i da su pred Srbijom tri godine napornog rada.

"Radi se na izgradnji atletske dvorane i širenju SPORTske infrastrukture, ali i popularizaciji atletike. Ovo će biti najveće takmičenje u istoriji naše atletike i dokaz da se atletika na velika vrata vraća u Srbiju", kazao je Udovičić.

 

Predsednik ASS-a Veselin Jevrosimović rekao je da je Beograd – u konkurenciji Turske i Poljske, dobio apsolutnu podršku Evropskog odbora za atletiku za organizovanje takmičenja.

"Ovo je velika pobeda, ne samo srpskog SPORTa, već i naše zemlje. Na nama je zadatak da pokažemo celoj Evropi i celom svetu da smo odlični organizatori i, još važnije, da smo SPORTska nacija", rekao je Jevrosimović.

 

Po njegovim rečima, Arena, u kojoj će se održati evropski šampionat, ispunjava sve uslove.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here