Čelnici UEFA održali su novi video sastanak kako bi doneli odluke o budućnosti fudbala i liga širom Evrope usled pandemije korona virusa.

Tako je na sastanku je odlučeno da se u Ligu šampiona i Ligu Evrope, ukoliko prvenstva budu morala da se prekinu, idu timovi po trenutnom plasmanu na tabeli, a ne na osnovu UEFA koeficijenta, o čemu je prethodnih ndana bilo reči.

Tako je jedini relevantan faktor za određivanje učesnika u Evropi naredne sezone tabela sa osvojenim poenima po meču i trenutni plasman.

Kada je reč o Srbiji, shodno donetim odlukama UEFA-a, u kvalifikacije za Ligu šampiona bi išla Zvezda, dok bi u kvalifikacije za Ligu Evrope išli Partizan, Vojvodina i Bačka Topola.

Interesantna situacija je u najjačim ligama sveta, pa bi tako u Engleskoj bez Evrope ostali velikani poput Arsenala i Totenhema, u Italiji bi bez Evrope ostao Milan, a u Španiji Valensija.

Da podsetimo, tokom prethodnih dana pojavile su se brojne “lažne vesti” i neproverene informacije po kojima je Svetska zdravstvena organizacija zatražila od FIFA i UEFA da fudbal na celoj planeti bude suspendovan do kraja sledeće sezone – sve do 2021. godine.

Usledilo je momentalni demanti:

– Sarađujemo sa državama i međunarodnim organizacijama koje planiraju okupljanja koja podrzumevaju veliki broj ljudi. Takođe, uključeni smo u tehničke konsultacije sa fudbalskim ekspertima i akterima. Naša uloga nije da pozivamo ili zabranjujemo bilo kakav vid događaja, kao i da predlažemo datume početka određenih sportskih događaja koje donose sami organizatori – stoji u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here