UEFA još malo veruje Zvezdi

0

NA "MARAKANI" SE NADAJU BLAGOJ KAZNI: Crvena zvezda mora prvo da izmiri svoje finansijske obaveze
 

Evropska fudbalska unija (UEFA) dala je Crvenoj zvezdi rok od 14 dana da izmiri svoje finansijske obaveze.
Crveno-beli su osporili tužbu Rada za dug od 1,7 miliona evra, koja je ocenjena neosnovanom, a nekadašnji evropski šampion će morati što pre da pošalje dodatnu dokumentaciju u UEFA i proces je još otvoren.
Crvena zvezda se tereti za oko milion i po evra duga prema trenerima, igračima i drugim klubovima.
Sastanku u Nionu prisustvovali su generalni sekretar crveno-belih Miodrag Zečević, njegov pomoćnik Stefan Pantović, kao i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zoran Laković.
Finansijsko kontrolno telo UEFA nedavno je zaključilo da je Crvena zvezda prekršila pravilo o licenciranju i finansijskom fer-pleju.
Mediju su prethodno naveli šest potencijalnih kazni za Crvenu zvezdu zbog kršenja finansijskog fer-pleja: od upozorenja, do ukora, novčane kazne, oduzimanja bodova, ukidanja nagrade za učešće u evrokupovima, zabrane registrovanja igrača do najdrastičnije – izbacivanja iz UEFA takmičenja na određeni period.
Da se UEFA ne šali na svojoj koži su osetili ukrajinski Metalurg i letonski Skonto, kojima je zbog neizmirivanja dugovanja prema igračima i klubovima zabranjeno učešće na međunarodnim takmičenjima.
Crvena zvezda je ove sezone nadomak prve titule prvaka Srbije posle šest godina, pošto tri kola pre kraja prvenstva ima tri boda više od aktuelnog šampiona Partizana. U subotu bi trebalo da gostuje u Užicu, ali je Sloboda najavila mogućnost da ne igra utakmicu i istupi iz lige zbog nameštaljki u srpskom fudbalu.

 

Zečević: Umereni sam optimista
Generalni sekretar Crvene zvezde Miodrag Zečević rekao je da odluka UEFA nije senzacionalna i da je i dalje umereni optimista.
– Tražena je dopunska dokumentacija, da je dostavimo u što kraćem roku i odluka će biti poznata za dve nedelje. Nije bilo ničeg senzacionalnog, zaista sam umereni optimista – rekao je Zečević. – Izneli smo dokumente, činjenice, radi se o UEFA, koja je izuzetno ozbiljna organizacija.
UEFA je u ponedeljak izbacila ukrajinski Metalurg iz Donjecka godinu dana iz evropskih takmičenja zbog kršenja finansijskog fer-pleja, za šta se tereti i Zvezda.
– Različite su okolnosti od kluba do kluba, ne znam kakva je razlika između Metalurga i Zvezde, to je svaki slučaj za sebe. Ne ide se tamo sa istom vrstom prekršaja – rekao je Zečević.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here