pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kijev prebacuje na istok Ukrajine i ka liniji razdvajanja tešku artiljeriju i to registruje i OEBS, rekla je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

“Specijalna monitoring misija OEBS registruje da Kijev prebacuje na istok zemlje teško naoružanje, uključujući artiljerijsko naoružanje velikog kalibra i oklopna vozila, a nastavlja se i primena bespilotnih letelica”, navela je Zaharova na redovnom brifingu za novinare.

Zaharova je naglasila da je NATO nastavio da snabdeva Ukrajinu oružjem i Moskvu ta situacija zabrinjava, prenosi Sputnjik.

Razvoj događaja u toj zemlji uz podršku NATO koji prosto pumpa oružjem Ukrajinu, koja je u stanju građanskog rata, i dalje zabrinjava.

– Kijev nagomilava snage na liniji razdvajanja u Donbasu – upozorila je ona.

Kako je rekla, Moskva je uznemirena informacijama da se u Ukrajini u opticaju nalazi pet miliona komada neregistrovanog naoružanja.

– Imajući u vidu uzavrelu nacionalističku atmosferu zabrinjava informacija Državnog tužilaštva Ukrajine o tome da u zemlji u opticaju ima pet miliona komada neregistrovanog naoružanja – istakla je ona.

Zaharova je rekla i da Rusija poziva Kijev da ne sabotira Minske sporazume i da prekine sa masovnim kršenjem ljudskih prava.

2 COMMENTS

  1. NATO na celu sa SAD, Njemackom i Britanijom ce po svom ustaljenom obicaju poslednjih 70 godina ratovati u Ukrajini do posljednjeg Ukrajinca…samo mi se cini da bi se mogli ovog puta preracunati…

  2. Preracunali su se i jedni i drugi. Sad bi da se povuku, ali dok su corbu spremali zaboravili su najvaznije. Rat su izgubili, pre nego sto je poceo. Sad je pitanje cene. Vladimir je genijalan, dobio je rat bez rata. Ni jedan rat se ne vodi praznim pretnjama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here