EPA-EFE

Ukrajinske oružane snage treba da utrostruče regrutaciju da bi mogle da vrše odbrambene operacije, objavio je list “Forin afers”.

List navodi da je ukrajinskoj vojsci “hitno potrebno još vojnika”.

“Neodlučnost u Kijevu u vezi sa novom mobilizacijom rezultirala je time da su borbene jedinice u velikoj meri nedovoljno popunjene, a njihovi gubici su pogoršani neuspehom u izgradnji odbrambenih utvrđenja prošle godine i povećanjem prednosti Rusije u vatrenoj moći. Vojni stručnjaci veruju da ukrajinska vojska treba da utrostruči broj regruta kako bi održala odbrambene operacije na sadašnjim nivoima borbi”, napominje list.

Urednik za oblast odbrane i bezbednosti u listu “Gardijan” Dan Saba istakao je da napredovanje Rusije u Harkovskoj oblasti “pokreće ozbiljna pitanja” o sposobnosti Kijeva da se odbrani.

Prema neimenovanom izvoru lista, britanske obaveštajne agencije upozorile su ukrajinsko rukovodstvo o ruskom napredovanju u području Harkova, ali su “odbrambene linije Ukrajine bile tanke ili ih nije bilo”.

4 COMMENTS

  1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!

  2. Maki, Evropa koja Srbiju uslovljava je do beskonacnosti da bi postala “deo” zajednice a ti kazes Srce Evrope.
    Evropa voli da je bez srca ocigledno, a to joj i prilici pitanje odavno ga i nema. A to sto si ti zajubljen u damu EU oprosti, realnost je da je ona vec ima makroa zvanog Amerika. Nema tu ljubavi. Mozes da budes u njenom drustvu ako ti makro odredi cenu.

  3. Koliko I je ovaj placen pa hvali NATO koji nas bombardovao I to vecina koja nas napadala u svakom ratu a pare hmm gdje je pljacka tog zapada u ratovima ima puno pisati

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here