pixabay.com

Ukrajinska 82. brigada našla se na udaru avijacije nakon pisanja medija da je angažovana u borbama u Zaporoškoj oblasti, izjavila je zamenik ministra odbrane republike Ana Maljar na Telegram kanalu.

„Cena medijskih naslova o tome gde je 82. brigada premeštena na jug je pet vazduhoplovnih napada na brigadu u toku jednog dana“, napisala je ona.

Maljar je podsetila da je za širenje ovakvih informacija u Ukrajini predviđena krivična odgovornost. Sankcije člana zakona predviđaju kaznu zatvora od pet do osam godina.
Ukrajinsko izdanje „Strana.ua“ objavilo je da su o prebacivanju 82. brigade na područje u regionu Rabotino prvi pisali „Forbs“ i nemački list „Bild“.

Prema „Forbsu“, ova brigada je jedna od poslednjih velikih rezervnih jedinica ukrajinske vojske. Koristeći je na frontu, ocenilo je izdanje, Kijev može da se nađe u ranjivom položaju, jer u slučaju da Oružane snage Ukrajine izgube ovu brigadu, ruska armija može da pređe u ofanzivu.

Ukrajinske vlasti ranije su pozivale građane da ne objavljuju fotografije i video-snimke, koji prikazuju proces i rezultate rad PVO odbrane na internetu, jer to može da otkrije lokaciju relevantnih sistema.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here