Ukrajinski vojnici ljuti: Tretiraju nas kao đubre, ne dobijamo ni novac ni hranu

0

Bojkot Nacionalne garde Ukrajine kod Slavjanska: Ne dobijamo novac i ne postoje papiri koji bi uopšte dokazali da se borimo na istoku zemlje
 

Udarni deo vojne ofanzive vlade u Kijevu na istoku čini Nacionalna garda koja je, kako navode vojni portali, sastavljena od "plaćenika", koji su donedavno bili aktivni u raznim paramilitarnim grupama, kao što je Desni sektor.

 

Pobunjeni pripadnici ove jedinice ističu da se vraćaju nazad u Kijev te da će tamo tražiti odgovore. Oni tvrde da ih vlasti u Kijevu "tretiraju kao smeće" i žale se na loše uslove – navode da nisu dobili obećani novac ni hranu i da moraju da spavaju na zemlji.

 

"Prema službenim papirima, mi uopšte ne postojimo! Mi smo iluzija. Nemamo više ni municije, nemamo ništa", tvrdi komandant Treće jedinice prvog rezervnog bataljona Nacionalne garde poručnik Taras Žerebetski.

 

On navodi da su svi dokumenti o njihovom slanju na bojište jednostavno – nestali.

"Oni koji su nas poslali ovde – zaboravili su na nas! I dok svi generali i komandanti udobno sede u svojim toplim šatorima, nas su poslali da se borimo kao topovsko meso", rekao je Žerebetski.

 

Jedan pripadnik garde tvrdi da su do sada dobili samo 600 američkih dolara pre dva meseca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here