Ukrala hranu i dobila otkaz

0

Sve se ovo dogodilo još u aprilu, a tek nedavno je Sud za rad odlučio da je sve urađeno po zakonu. 58 godišnja negovateljica je 17 godina radila u ovom staračkom domu. Uprkos vrlo maloj materijalnoj vrednosti jela, samo poslodavac ima pravo da odluči šta će se desiti sa njegovom svojinom, obrazložio je sud.

 

Poslednjih meseci više slučajeva u Nemačkoj izazvalo je oštre reakcije javnosti, nakon što je više zaposlenih zbog sitnica otpušteno sa posla. Jedna sekretarica koja je od pripremljene zakuske za šefove sebi odvojila ćuftu i dve zemičke morala je da napusti radno mesto, zatim je i jedna kasirika koja je u supermarketu zbog dve ukradene kaucije za flaše u visini od 1 evra i 30 centi takođe otpuštena sa posla.

Advokat osuđene je najavio da će se žaliti višem sudu – odluka nije ispravna, a otkaz prestroga mera, rekao je on. A sindikat je nazvao ovu presudu sramnom.

 

Inače, negovateljica je ukrala šest tašaka koji su taj dan bili predviđeni za ručak. Tašci su specijalitet iz južne Nemačke koji se pripremaju i u Srbiji, uglavnom u Vojvodini.

 

 

 

 

 

 

 

To je testo, koje liči na italijanske raviole, samo su tašci nešto veći. Filuju se mesom ili vegetarijanskom smesom, a u slatkoj verziji, pekmezom.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here