Ulica Simplon pretvorena u maticu

0
 

Turisti iz Srbije i Nemačke: Katarina, Dejan i Dragana Stanojević, Marija Nikolić, Saša Stojanović i Dejan Arsenijević

 

 

Ulica Simplon pretvorena u maticu. Zemljak do zemljaka, tu su se saznavale novosti iz rodnog kraja, doticale razne teme, na sreću bez politike. Iz džepa se vadilo šareno jaje, pa ono naše "hajde da se kucnemo", zbog čega su se posle službe gradske čistoće prilično naradile.

 

Sarine suze

Nedaleko od njih – prava "tragedija". Krokodilske suze lije Sara Marković (2,5).
– Brat Mateja (4) joj je slupao jaje i nema utehe. Neće ni jaje zamenu, neće ništa – objašnjavaju roditelji Jasmina i Dragan, pa produžiše u Obervilje, na vaskršnji ručak, isti kao u Gornjem Milanovcu.

– Ja slavim malo drugačije. Večeras idem u Hilandar. Moj peti put u Hilandar. E, kako se tamo divno osećam – lakše, lebdim. Ne propuštam jutrenja u 3.30. A i osmotriću dokle je stigla obnova manastira – u nestrpljivom
iščekivanju govori Dragan Jakovljević, jedan od najvećih prijatelja parohije Sv. Sava.

Na Vaskrs, pomalo turistički, iz Beograda su stigli Katarina (balerinica), Dejan i Dragana Stanojević, u slavljeničkom oduševljenu procenjuju: "Divan smo narod". U tucanju jajima, časkom pobeđuju Mariju Nikolić koja je vaskršnjim povodom došla iz Nemačke. Smeje se Marija, a za svaki slučaj, tu su, da je teše, Saša Stanojević iz Ćuprije i Dejan Arsenijević iz Aranđelovca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here