Umetnici za postradale

0

Bečke poete, učesnici programa
 

Na početku su pomenuti članovi Bečkih poeta koji su se prethodnih dana istakli u prikupljanju pomoći za žrtve poplava – Vesna Gajić i Dragica Pejić.

U sklopu ove najave pročitana je i pesma "Drina i Sava", koja je nastala upravo iz ove katastrofe, a objavile su je mnoge dnevne novine, koju je pročitao Milinko Ahmetović.
 

U bogatom programu predstavljena su premijerno i autorska dela, poput komične priče Mirel Tomas, na nemačkom jeziku, "Beverbung", koju je dočarala Aleksandra Milosavljević, student filmske akademije u Beču, a zatim i komično delo na srpskom jeziku iste autorke, "Snalažljiv čovek" koje je pročitao Aleksandar Milosavljević.

Ifet Sivić izveo je autorski skeč "Kod doktora", a Kristina Stefanović, mlada umetnica, predstavila je u sopstvenoj koreografiji neobičan moderan solo ples.

Jana Jevtić pročitala je kratku priču Mome Kapora iz knjige "Naši" koju su izdale "Vesti" na šta je predsednica udruženja Tomas posebno ukazala.

Žana Popović profesor pročitala je odlomak iz Andrićeve zbirke pesama "Eks ponto".
 

U programu su učestvovali Nevena Džaja, koja je pročitala autorsku pesmu (inače je organizator pesničkog druženja pod nazivom Kud plovi ovaj brod koje se 12. jula svake godine održava u Rumi) zatim Ratko Antonijević i Jovana Milovanović na violončelu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here