Umro Kemal Monteno

0

Z. K. Munja
Otišla jugoslovenska muzička legenda
 

Legendarnom pevaču, tekstopiscu i kompozitoru 16. novembra izvršena je transplantacija bubrega, na koju je čekao tri godine. Kemal se kratko vreme osećao dobro, ali je 21. decembra ponovo primljen u bolnicu, prvo zbog povišene temperature, a potom i zbog postoperativnih komplikacija. Kako je potvrdio njegov menadžer Gane Pezikoza uzrok smrti je sepsa.

– Veoma sam utučen. Kemal mi je bio jedan od najboljih prijatelja. Jutros su mi odmah javili za tužnu vest – rekao je Pecikoza za Blic.

Kemalova ćerka Adrijana kratko je rekla da je utučena i da joj je teško i da ne može ni sa kim ni da razgovara trenutno.

Monteno je prošlog ponedeljka pušten na kućno lečenje, a kada su neki portali tada premeli vest da je preminuo pevač se samo na to nasmejao:

– Smejao sam se kao lud jer kažu da onaj koga živog proglase mrtvim živi 100 godina, a meni je ovo treći put – rekao je tada pevač.

Kemal Moneteno rođen je 1948. godine. Najpoznatiji je po hitovima "Nije htjela", "Jedne noći u decembru", "Šta je život", "Hiljade pahulja bjelih", "Sarajevo ljubavi moja"…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here