Umro najdeblji čovek na svetu nakon što je smršao 200 kilograma

0

Uprkos činjenici da je prepolovio svoju kilažu Kit Martin je umro od upale pluća

 

 

Martin nije mogao hodati i ležao je u krevetu celu deceniju jer se nije mogao kretati. Priznao je kako se "ubijao" jedući 20.000 kalorija dnevno, što je 10 puta više od preporučene količine. Za doručak je jeo šest jaja, potom pice, kebabe, kinesku hranu, Big Mekove za ručak i večeru i na sve to je pio šest šoljica kafe i dva litra gaziranog pića.

 

No, pre osam meseci uklonjene su mu tri četvrtine želuca i izgubio je 50 posto svoje težine. Na kraju je preminuo od upale pluća. O Kitu su brinule njegove sestre Šeron i Tina.

 

"U žalosti smo. Nedostaje nam mnogo", rekle su sestre.

 

Lekar koji ga je operisao Kesava Manur kazao je kako bi nakon ove operacije Kit gubio kilograme i mogao bi ponovo hodati i imati normalan život, no nažalost preminuo je. Maner se sada bori da se u zdravstveni sistem uvedu olakšice za operacije želuca radi gubitka kilograma.

 

Kada je otišao na operaciju Kitu se vratila nada u život.

 

"Shvatio sam da ću ili umreti u krevetu, ili se ubiti. Ali onda sam pomislio ‘Glupa osobo’. Sada imam mnogo više samopouzdanja nego ranije. Sretniji sam. Želim ustati iz kreveta nakon nekoliko meseci i hodati. Znam da sam ja jedini krivac za sve i za izgubljene godine. Više ga neću trošiti", rekao je nakon operacije.

 

Iz bolnice je izašao sedam dana ranije, mimo saveta lekara, jer mu je nedostajao dom. U oktobru 2013. godine vratio se u bolnicu zbog septičkog šoka i dehidracije. Dve sedmice kasnije dobio je upalu pluća. Proveo je mesece u bolnici, operisao se i otpušten je u februaru ove godine. Smršao je na 247 kilograma.

 

Kit je bio u 20-im godinama kada je pao u depresiju nakon smrti majke, koja je umrla od upale pluća, kao i on.

 

"Počeo sam jesti kako bih zaboravio na bol i svaki put bih to radio kada sam bio uznemiren. Želim samo biti sretan i ne osećati potrebu za hranom kako bih bio zadovoljan", rekao je ranije.

 

Ostavio je i dirljivu poruku porodici koju je napravio u slučaju da ne preživi: Želim vam reći da vas volim i zahvaliti vam se što ste bili uz mene. Prenesite porodici da ih volim i zahvaljujem što su me podržavali. Čuvajte jedni druge."

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here