Uskršnji protest Ajntrahtovih navijača: Igranje u ponedeljak nam ide na jaja (VIDEO)

0
EPA/Focke Strangmann
I Ajntrahtova uzdanica Mijat Gaćinović (11) dao se u skupljanje

Najverniji poklonici na upečatljiv način izrazili negodovanje zato što su na drugi dan katoličkog Uskrsa morali da prevale oko 300 km da bi bodrili tim iz Fraknfurta protiv Volfzburga u poslednjoj utakmici 30. kola nemačkog prvenstva (1:1).

Utakmica je bila prekinuta pet minuta pošto su Ajntrahtovi navijači, koji važe za najodanije u Bundes ligi, a tu su privrženost dokazali i u Ligi Evrope ove sezone, zasuli teren gumenim bombonama u obliku uskršnjih jaja. To je bio čin njihovog protesta, potkrepljen i parolom na kojoj su napisali da im utakmice u ponedeljak idu na – jaja.

U nemačkom fudbalu već neko vreme idu rasprave treba li da se igra i na prvi dan posle vikenda. To je termin za poslednju utakmicu kola, a Ajntrahtovim navijačima se zalomilo da baš na uskršnji ponedeljak moraju da pređu 300 km do Volfzburga.

Da bi utakmica bila nastavljena što pre, u skupljanje poslastica dali su se ne samo Volfzburgova radna zajednica nego i igrači oba tima. Bio je to pipav posao jer se na zelenom tepihu našlo stotine šarenih gumenih malih jaja.

Ajntraht je poveo u 78. minutu preko Holanđanina De Guzmana, ali je bez dva važna boda u trci za Ligu šampiona sledeće sezone ostao u poslednjem minutu. Od početka su igrali i Kostić i Gaćinović i Jović, umesto koga je u 69. minutu ušao baš strelac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here