Uspešno predstavili Srbiju

0

Nastup Srba bio je veoma uspešan, organizacija vrhunska, a radoznali prolaznici su oduševljeno gledali naš štand koji je bio dekorisan ćilimima, platnima sa vezom, stolnjacima – starinskim porodičnim uspomenama koje se čuvaju više od 100 godina i prenose na mlade generacije.

Učenici Dopunske škole su bili prepoznatljivi – svi su imali bele bluze sa slikom srpskog grba i na bini su se predstavili dečjom narodnom igrom "Ja posejah lubenice" i otpevali pesmu Ljubovija Ršumovića "Miš je dobio grip".

 

Pohvale organizatora

Za izuzetnu organizaciju Srbi u Bruhsalu su dobili pohvale, kako od posetilaca tako i od grada i veoma su zadovoljni što je sve išlo po planu. Saradnja učenika, roditelja i profesorke bila je sjajna i svi se već unapred raduju sledećoj sličnoj manifestaciji, kada će ponovo pokazati svoju slogu i jedinstvo. Deo prihoda učenici i roditelji će pokloniti u humanitarne svrhe svome narodu u otadžbini.

Profesorka Andrijana Joksimović je dvojezično predstavila srpsku školu, srpski štand i najavila nastup svojih učenika, koji su potom takođe dvojezično predstavili Srbiju: učenice su pričale o Beogradu i Novom Sadu, o rekama, planinama i jezerima Srbije i pozvale su prisutne da posete lepu zemlju Srbiju.

Sve porodice učenika bile su uključene tokom celog dana. Na štandu se prodavao pasulj, prasetina, kupus, proja, oblande, bakini kolači. Sve mame su imale iste bluze sa motivima narodne nošnje, a tate iste majice i za njih je profesorka Joksimović napravila kartice sa motivom srpske zastave.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here