Pexels
Ilustracija

Postignite svoj cilj.

Jedite malu užinu između obroka

Umesto da ograničavate ono što jedete, predlažemo da pojedete nešto više! Da, dobro ste pročitali! Kada jedete svaka 3-4 sata, smanjujete šanse da preterate sa količinom hrane. Idealna užina nema više od 150-200 kalorija i bogata je proteinima i vlaknima.

Jednu šoljicu kafe dnevno zamenite čajem

Iako se uglavnom sastoji od vode, kafa ne hidrira organizam jer ima diuretski efekat, što dovodi do dehidracije. Naprotiv, čaj ili neki drugi biljni napitak će vam više pomoći u nastojanju da smršate jer će obezbediti hidriranje vašem telu. Na ovaj način ćete izbeći znake žeđi koje često mešamo sa znakovima gladi, što dovodi do toga da jedete više.

Ne preskačite doručak

Prvi obrok u danu igra veoma važnu ulogu u našoj ishrani. Istraživanja su pokazala da oni koji redovno doručkuju unose oko 100 kalorija manje u drugim obrocima i imaju manju težinu od onih koji zaborave da jedu ujutru. Hranljiv doručak, bogat vitaminima, vlaknima i proteinima, daće vam energiju i održavati nivo glukoze u krvi stabilnim kako ne biste gladovali tokom dana.

Dodajte više povrća u svoju ishranu

Jednostavan trik da odmah smršate je da počnete da jedete dva ili čak tri puta više povrća svakog dana. Razlog je taj što se povrće sastoji od velikog procenta vode i samim tim ima malo kalorija, dok sadrži vlakna koja vas satima drže sitim.

Dodajte puno začina

Umesto da dodajete previše ulja, putera ili pavlake za kuvanje, dodajte začinsko bilje koje osigurava dobar ukus hrane bez kalorija! Neke od supstanci koje se nalaze u začinima, kao što je kapsaicin u kajenskoj paprici, veoma su efikasne u smanjenju gladi i ubrzavanju metabolizma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here