Uvek veselo, po običaju

0

 

Već od 19.00 klupske prostorije su bile dupke pune gostiju, mahom omladine i dece. Uprava kluba, na čelu sa predsednikom Sašom Gavranovićem, dočekivala je sve goste domaćinski, kako i dolikuje.

 

Slava 30. januara

Na istom mestu će u subotu 30. januara biti obeležena klupska slava "Sveti Sava". U podne im dolazi sveštenik da obavi slavski obred.

Ekipa u kuhinji radila je bez pauze, a prisutne je uveseljavao orkestar "Braća Tešić" iz Austrije, pevajući najpopularnije zavičajne pesme iz Republike Srpske i Srbije. Na doček srpske Nove godine su svi uglavnom došli familijarno, a veselje je potrajalo skoro do zore.

– Redovno dolazim sa familijom na svaku zabavu koju naš klub "Sveti Sava" organizuje. Ovde se uvek lepo provedem, pogotovo otkada ovde dovodim i mog dvogodišnjeg unuka Jurija, koji je dobio ime po ruskom kosmonautu Gagarinu. Ovde sam već 30 godina i kroz dve godine nameravam da se vratim za stalno u moj rodni Zvornik. Sa mnom će poći i unuk, da savlada srpski jezik razgovarajući po ceo dan sa babom i dedom, kaže Drago Lazarević, rodom iz Zvornika.

– Od kada postoji klub, slavili smo obe Nove godine i svaki put imali dobru posetu. Uprava kluba i predsednik se stalno menjaju, ali tradicija ostaje. Večeras se to najbolje vidi jer je klub pun dece, kako bi i trebalo da bude – ističe predsednik kluba Saša Gavranović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here