Najbolji teniser sveta Novak Đoković ubedljivo je savladao Kristijana Garina sa 3:0 (6:2, 6:4, 6:2) i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona!

Sigurno, brzo i bez većih problema uspeo je Novak da dođe do nove pobede na trećem grend slemu sezone.

Od prvog gema Novak je napao, odmah došao do brejka, a do kraja prvog seta, uspeo je da kompletira dupli brejk. Tako je za samo 24. minuta poveo sa 1:0.

U nastavku, Novak je igrao sigurno, ali nije ponovo brzi brejk kao u prvom setu. Usledila je kiša na 2:2 koja je na kratko zaustavila meč. Potom, posle nešto neizvesnijeg perioda u kojem su obojica tenisera osvajala gemove na svoj servis, Novak npravi brejk za 5:4, posle čega dolazi do vođstva pd 2:0.

Do kraja, utisak je bio da je Garin izbačen iz ritma. Novak je bio siguran u svim segmentima igre i sa dva brejka slomio je protivnika za ubeldjivih 3:0 u ovom meču.

Đoković će se za polufinale boriti protiv pobednika duela Andreja Rubljova i Martona Fučoviča.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – KRISTIJAN GARIN 0:0 (6:2, 6:4,

III Set

6:2 – Kraj meča! Novak je u četvrtfinalu Vimbldona!

4:1 Brejk Đokovića! Garin je potpuno slomljen, Novaku je otvoren put ka pobedi. 

2:0 – Brejk Đokovića! Utisak je da je Novak potpuno prelomio meč. Garin ne deluje kao neko ko može bilo šta da uradi u ovom meču.

6:4 – Đoković osvojio set! Novak je odlično odigrao posle osvojenog brejka i potvrdio brejk, a samim tim i set. 

5:4 – Brejk Đokovića! Uspeo je Novak u najboljem momentu seta da dođe do brejk i sada servira za 2:0.

4:4 -Obojica tenisera osvajaju poene na svoj servis.

3:3 – Imao je Novak priliku za brejk na 40:30, a onda je poslao loptu u aut. Garin osvaja gem, a onda i Novak uzvraća. Nema brejka u 2. setu.

2:2 – Kiša na Vimbldonu! Prekinut meč Đokovića i Garina. Obojica tenisera su osvojila poene na svoj servis, a onda je počela kiša. Ipak, pauza je trjala kratko i meč se nastavlja.

1:1 – Garin je prvo osvojio poen na svoj servis, a onda je izvršio dodatni pritisak na Novaka i došao do dve brejk prilike. Ipak, Novak odličnim servisima uspeva da se izvuče i osvoji gem.

 

I Set

6:2 – Đoković osvojio set! Ovo je bilo previše lako. Sve ide Novaku od ruke, a to se kroz dupli brejk i ogledala. samo 24 minuta igre i 1:0 u setovima!

5:2 – Počeo je da radi prvi servis čileanskog predstavnika i to mu je znatno olakšalo da ostane u deonici. Sada za njega sledi teži deo.

5:1 – Stiže laka potvrda i sada nedostaje samo jedan gem da se kompletira i set. Težak dan se sprema za Garina, oseća se u ovih 19 minuta.

4:1 – Brejk Đokovića! Do srpskog asa je bilo samo da održava razmenu sa osnovne linije, jer Garin ima prilično velike poteškoće da ostane u poenu, a ne pogodi mrežu. Uz dve neiznuđene greške, Nole je veoma blizu osvajanja prvog seta.

1:0 – Brejk Đokovića! Garin je izabrao da prvi servira, ali je to učinio veoma stegnuto. Prvo dupla servis greška, a onda i dve neiznuđene su Novaka stavile u situacije da Novak komotno povede na startu meča.

Đoković je do osmine finala izbacio Džejka Drejpera, Kevina Andersona i Džejka Kudla.

Na putu do osmine finala izgubio je samo jedan set i to prvi odigran na turniru, od 19-godišnjeg Britanca Drejpera.

Sada sledi duel sa specijalistom za šljaku iz Čilea, koji dobro igra i na Vimbldonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here