EPA
Novak Đoković i Marijan Vajda

Bivši trener Novaka Đokovića, Marijan Vajda konačno je objasnio kako i zašto je došlo do razlaza sa najboljim svetskim teniserom.

– U dobrim smo odnosima i dalje. Naša saradnja je prekinuta iz profesionalnih razloga. Proveli smo 15 godina zajedno. Odlučio je da igra manje turnira i da bude sa manjim timom, a Goran je broj 1. Bilo je emotivno veoma teško za obojicu, ali život ide dalje, a Novak je i dalje Novak. Ja sam dobro, on je dobro. I tako mora da bude – rekao je Vajda.

Na pitanje da li mu nedostaje da sedi u boksu srpskog tenisera, Vajda je imao spreman odgovor:

– Na Australijan openu sam video njegovo veliko olakšanje zbog onoga što se desilo prošle godine i zbog povrede koju je zadobio na turniru. Mogle su da se osete emocije. U tom smislu, nedostaje mi da budem uz njega u tim momentima. Takođe, ove godine su ukinuli ograničenja i on može da igra više turnira. Voleo bih da ga češće srećem i da ga vidim kako osvaja više grend slemova – istakao je on.

Đoković je u Melburnu osvojio 22. grend slem titulu.

– Kada je tenis u pitanju, svako ima svoju podlogu. Imaju različite stilove i strategije. Uvek igraju dobro, a ciljevi su isti – biti najbolji. Uvek žele još i više i idu napred. Kod njih je mentalitet ključ i mislim da im je rivalstvo pomoglo. Takođe, kao što sam nekoliko puta razgovarao sa Tonijem Nadalom, oni su ljudi koji imaju nešto posebno. Psihički su veoma jaki – rekao je nekadašnji Đokovićev trener.

Istakao je slovački trener i da se čuo sa Novakom posle turnira u Melburnu.

– U kontaktu smo, često razmenjujemo poruke. Poslednji put mi je poslao fudbalski video. Ujek mu pišem posle nekog uspeha, ali i u drugim vremenima – rekao je Vajda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here