EPA

Vatrogasci na 27 aerodroma širom Australije odustali su od štrajka, koji je mogao da prouzrokuje obustavu svih domaćih i međunarodnih putničkih letova naredne nedelje.

Airservices Australia je objavila da je sklopila načelni 12-mesečni dogovor sa Unijom ujedinjenih vatrogasaca i da će sindikat povući predloženu industrijsku “akciju“ koju je planirao.

Iako nema detalja dogovora zna se da će vatrogasci dobiti povećanje plata za 4,9 odsto.

Prethodne nedelje sindikat je najavio da vatrogasci planiraju da obustave radove na 27 aerodroma u svakoj državi i teritoriji, uključujući Sidnej, Melburn i sve aerodrome u glavnom gradu, između šest i deset sati.

Sindikat je rekao da protestuje zbog zabrinutosti za bezbednost koja proističe iz malog broja zaposlenih, nakon višemesečnih pregovora o novom granskom dogovoru.

Sindikat je pomenuo ove brige o bezbednosti i zahteve za klauzule o minimalnom broju zaposlenih.

– Airservices Australia je zadovoljan što je postigao sporazum sa UFUAV-om, kojim se stavlja tačku na predloženu industrijsku akciju sledeće nedelje. Novi sporazum pruža sigurnost našoj radnoj snazi, avio-kompanijama i putnicima. Pohvaljujemo sve koji su bili uključeni u postizanje dogovora – istakao je izvršni direktor Airservices Australia, Džejson Harfild.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here