Večernje novosti: Emisija na B92 režirani napad

0

"Večernje novosti" nikada nisu javno rekle ko ih je kupio iako se od početka veruje da je to Miroslav Mišković

 

Povodom uključenja Subotića, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu, u program Televizije B92, iz Kompanije "Novosti" su poručili da je u "interesu javnosti i čitalačke publike da znaju da u kapitalu Novosti nema novca Stanka Subotića".

 

Uređivački kolegijum je naveo da je "i ranije bilo udaraca i podmetanja", ali da su "Večernje novosti" ostale najuticajnije novine u Srbiji.

 

"Bez obzira na političke i ekonomske pritiske, na haotičnost u medijskom prostoru, nastavićemo da odgovorno i profesionalno radimo teški novinarski posao. To je naša obaveza, kao nacionalne novine, prema milionskoj čitalačkoj publici i prema savremenoj Srbiji, koja gaca u balkanskim i evropskim problemima", poručili su iz Uređivačkog kolegijuma tog dnevnog lista.

 

Oni su ocenili da je država, kao veliki akcionar sa drugim vlasnicima kompanije, u obavezi da štiti interese "Novosti" bez privilegija i blagonaklonosti, ali i da preispita optužbe onih koji su na njenoj crvenoj poternici.

 

"Država je u obavezi da preispita i optužbe onih koji na zaobilazne načine, iz mraka, vrebaju da za šaku para, preotimaju Novosti", piše u saopštenju Uređivačkog kolegijuma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here