pixabay

Ministar građevinarstva Goran Vesić rekao je da veliki broj infrastrukturnih projekata znači da će biti potreban veliki broj radnika, odnosno da će Srbija morati da uvozi radnu snagu.

Srbija samo u građevinarstvu ima oko trećinu strane radne snage, izjavio je Vesić.

– Prošle godine smo liberalizovali radno zakonodavstvo, u smislu da mogu lakše da dolaze strani radnici. Kako bude rasla industrija, moraćemo još više da imamo strane radne snage – rekao je on.

Vesić je naveo da je 2023. bila godina oporavka građevinske industrije. On je najavio da se kreće sa izgradnjom dva nova puta – prvi je deo puta Južni Jadran prema Crnoj Gori, a drugi Beograd – Sarajevo.

Na pitanje odakle Srbiji novac za te projekte kada je budžet njegovog ministarstva sličan prošlogodišnjem, Vesić je odgovorio da je budžet Ministarstva građevinarstva u delu koji se odnosi na investicije veći nego 2023. godine, kao i da se za projekte izdvaja novac iz više ministarstava.

– Prošle godine smo kao država uložili tri milijarde evra u infrastrukturu. Ove godine ulažemo četiri milijarde evra. I to je naš odgovor na krizu u Evropi – poručio je ministar.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here