Video-kamera standardna oprema

0

Čisti pred zakonom: Živorad Vasić
 

Jedna od tih standardnih kamera italijanskog proizvođača Urmet bila je i ona za koju su ministri pravde i odbrane Nikola Selaković i Bratislav Gašić tvrdili da je bila sakrivena u hotelskoj banket sali Adriatik s ciljem da se tajno snimaju razgovori premijera Aleksandra Vučića sa pojedinim učesnicima nedavno održanog skupa Trilateralne grupe.

– Naš hotel ima osam takvih kamera koje nemaju ni ton, ni video-zapis i koje su ugrađene prošle godine u toku izgradnje hotela – objasnio je Vasić na konferenciji za medije u beogradskom hotelu Kraun plaza.

Tvrdnja ministra Gašića da je kontradiverzioni tim VBA pronašao kameru iza kućišta za alarm takođe je demantovana.
– To bi bilo kršenje standarda protivpožarne zaštite a mi vodimo računa o bezbednosti naših gostiju i zaposlenih. Kamere se nalaze na svom standardnom kućištu i na vidnom mestu – objasnio je Vasić i potom pred novinarima izvršio prezentaciju kako se ove kamere lako mogu staviti van funkcije.

 

Interfonska kamera bez zadnjih namera

Monitori služe osoblju hotela kako bi znali u kom momentu mogu da uđu u salu a da ne remete skup, između ostalog i zbog posluženja.

Prema Vasićevim rečima, ljudi iz bezbedonosnih službi su proverili banket salu, obavestili hotelski menadžment da su isključili kameru i u samom kućištu i nije bilo ni reči o tome da su naišli na dokaz o pokušaju tajnog video i tonskog snimanja.

 

Miškoviću ponovo oduzet pasoš

Odlukom Apelacionog suda Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i Milu Đuraškoviću oduzeti su pasoši i zabranjeno im je da bez odobrenja suda napuste teritoriju Srbije. U obrazloženju odluke od pre dva dana navodi se da je Mišković vlasnik i odgovorno lice u većem broju pravnih lica registrovanih van Srbije te da ima veliku finansijsku moć i mogućnost da pobegne. Mišković i ekipa se terete da su putarska preduzeća i državni budžet oštetili za više stotina miliona dinara.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here