Z. Vicelarević
Učesnici igara prošle godine

Savet roditelja škole “Vuk i Dositej” iz Štutgarta i okoline, pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Srbije u Štutgartu, i ove godine organizuje Vidovdanske sportske igre Baden Virtemberga.

Domaćini trećih igara su Ludvigzburg i Kornvesthajm, a manifestacija će biti održana 30. maja na sportskim terenima u Cufenhauzenu.

U okviru Vidovdanskih sportskih igara Baden Virtemberga biće održan Kros RTS-a, fudbalski turnir i rekreativno-sportske i zabavne igre sa rekvizitima.

Biće to divna prilika za druženje učenici srpskih dopunskih škola iz cele pokrajine i njihovih roditelja, a uživanje u ovom sportskom i prazničnom danu u Nemačkoj, odvijaće se u prijatnom prostoru restorana sa terasom i sportskim terenima.

Dokaz da je ova manifestacija već vrlo popularna među decom i odraslima je broj do sada prijavljenih učesnika. Prijave pristižu skoro svaki dan i za sada ima nešto manje od 300 prijavljenih učesnika.

Učestvovaće đaci kojima predaju nastavnice Jovana Knežević (Štutgart, Vinenden, Leonberg, Kalv) Nataša Milenković (Kirhajm Tek, Rojtlingen; Eslingen, Gepingen, Zindelfingen), Tatjana Popović (Štutgart, Bad Kanštat, Degerloh, Nojgerojt) Biljane Petrović (Ludvigsburg, Kornvesthajm, Šorndorf, Gibel, Štutgart. Prijave su stigle i od đaka kojima predaju Mirjana Milošević(Karlsrue, Forćajm, Raštat, Bade Baden), Kesnija Gaćinović (Manhajm) i Biljana Anđelković Filingen-Šveningen).

Organizatori za svu decu učesnike pripremaju lepe nagrade.

Izvor:
E. V.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here