Vlast vodi zemlju i sport u sunovrat!

0

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle poraza od Crvene zvezde na startu finalne serije plej-ofa da tenziju ne stvara on, već pokušaji da se uništi sportsko društvo na čijem je čelu.
– Sve ovo je plod ogromne tenzije koja proizlazi iz koncepta da se Partizan baci na prosjački štap sa idejom da se rasproda ovaj tim, da ja budem na ovaj ili onaj način eliminisan. Zamislite ovaj Partizan bez banke, sa rasprodatim timom i bez mene, to će onda značiti realizaciju koncepta onih koji su ga postavili, da Zvezda bude velika, a košarka onakva kakva treba da bude – rekao je Vujošević. – Tenzije ne stvaram ja, već su nastale kada su vođe Zvezdinih navijača uzele vlast u Srbiji i postavile na vodeća mesta ljude koji su strastveni navijači crveno-belih i vode ovu zemlju, a pogotovo ovaj sport u sunovrat. Ovaj koncept je viđen na delu kada je fudbal u pitanju i stadion Partizana.
On je istakao da ne može da bude zadovoljan suđenjem:
– Uvek postoje razlike između subjektivnog mišljenja i objektivne stvarnosti, po meni kriterijum suđenja nije bio jednak. Način sviranja faulova u napadu, tri sekunde, čuvanje Bertansa, izazvali su reakcije. Ovo je očekivano, suđenje se pogoršavalo uvek kada smo prilazili na jednu loptu. Ovo je zaista žalosno. Sudije su pokazale tendenciju kada su samo trojicu igrača Partizana ostavile da završe meč – istakao je Vujošević.
Trener crno-belih priznao je da je finalna serija protiv Zvezde najverovatnije unapred izgubljena i rekao da je namerno podigao pritisak zbog načina na koji je sudija Uroš Obrknežević svirao faulove Bertansu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here