Vodili, pa se umorili

0

Krenuli dobro: Prvi gol Vladana Nikolića

 

Početak je podsetio na vreme kada je Tempo gazio sve pred sobom. Sigurnost na lopti, odlična dodavanja i dobre akcije doprinele su da se domaćin Hauzen povuče u svoj šesnaesterac. Novo pojačanje iz Darmštadta u redovima Tempa, Goran Todić, sjajno se uklopio u tim, a šanse Malbaše, Nikolića i Šešuma u prvih pola sata nagovestile su vođstvo naše ekipe, što se u 31. minutu i dogodilo.

 

Centaršut Raševića sa polovine terena došao je do Vladana Nikolića, a ostalo je sve bila rutina. Sa oko desetak metara sa desne strane, precizan šut u suprotni ugao za 1:0. Samo tri minuta kasnije, Nikolić razbija odbranu Hauzena kroz sredinu i sa pet metara šalje loptu po drugi put loptu u mrežu za 2:0. Kada su svi očekivali i treći gol, tempo našeg tima je prilično opao. Hauzen je to odlično iskoristio i u samo jednom, 40. minutu, postigao dva gola i izjednačio rezultat!

Tempo je u drugom poluvremenu nastavio da igra otvoreno. Imao je veći posed lopte, a od 54. minuta i igrača više na terenu, što je devet minuta kasnije i pretvorio u pogodak i poveo sa 3:2. Još jedan prodor Nikolića sa leve i povratna lopta iza leđa odbrane ka debitantu Goranu Todiću bilo je dovoljno da se Hauzen opet matira.

Zbog povrede, kapiten Marinković je napustio teren, što se prilično odrazilo na igru naše ekipe i dovelo do nepopularnog čuvanja rezultata. Takav način igre nije svojstven našoj ekipi, pa je kazna i izjednačenje došlo u 80. minutu. Poslednjih desetak minuta bili su dramatični. I pored toga što u daljem toku, u 85. minutu, meča Hauzen ostaje bez još jednog igrača, domaćin preuzima inicijativu i umalo da obruka naš tim i minut pre kraja postigne četvrti gol. Tempo je već u sledećem napadu uzvratio, ponovo preko Nikolića, dobrom prilikom, ali su na kraju podelom bodova bile zadovoljne obe ekipe.
 

KRAJSOBER LIGA

FV Hauzen 1920 – KSV Tempo 3:3 (2:2)

FRANKFURT

Stadion: Hauzen.
Gledalaca: 120.
Strelci: Nikolić u 31. i 34. i Todić u 63. minutu.
Žuti karton: Marinković u 69. minutu.
TEMPO: Gavrilović, Kovačić, B. Marković, Marinković (Maksimović), Nikolić, Dubačkić, I. Šešum, Todić, Rašević (Matijević), Jevtić, Malbaša.
Pozicija na tabeli:
13. Tempo 16 5 5 6 32:34 20

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here