Voleo bi da krene stopama Mitrovića

0

Dugo se ništa nije čulo o Ivanu Šaponjiću, najmlađem debitantu u istoriji Partizana. Dete od 17 godina došlo je u epicentar zbivanja zahvaljujući informaciji da ga želi Crvena zvezda. Puna 24 sata ta vest bila je glavna na svim portalima, a onda ju je Šaponjić demantovao. Nije jasno zbog čega je dobila takav značaj, kad se zna da Šaponjić ima profesionalni ugovor sa crno-belima do 2017.
Možda je neko želeo da skrene pažnju na momka koji je zaista jako talentovan. Gledali smo ga nekoliko puta u omladinskoj reprezentaciji, gde besprekorno sarađuje sa Lukom Jovićem. Šaponjić je prava "devetka", Jović bolje dejstvuje po bokovima. Činjenica da su momci oduvek pričali kako bi voleli da igraju zajedno.
– Tačno je da su me zvali iz Zvezde – otkriva Šaponjić. – Direktor omladinske škole Srđan Vasiljević me je okrenuo pre dva-tri meseca, želeli su da pređem kod njih… Plan je bio da me upare sa Lukom Jovićem, pa da nas dvojica budemo tandem kao u omladinskoj reprezentaciji, gde se stvarno odlično slažemo i dopunjujemo.
Tvrdi da nijednog trenutka nije razmišljao.

I Ajaks u priči
Priča se da mladog napadača želi i holandski Ajaks, odnosno to kaže upravo Jestrović…
– Tako je i meni rekao – kaže Šaponjić. – Skauti holandskog kluba su me stvarno gledali, bilo je to protiv Francuske, kad sam za ’96. godište dao dva gola. Valjda su zadovoljni.

– Ne bih mogao ja to. Ceo život sam u Partizanu. Drugo, volim ovaj klub i uz sve poštovanje crveno-belima ne bi bilo u redu da pređem tamo. I treće: imam veliku želju da im dam gol u derbiju. Mislim da je sve jasno.
Ove jeseni još nije bio u konkurenciji za tim, problem je što ne igra utakmice ni za Teleoptik.
– Treniram sa prvim timom i čini mi se da mi baš dobro ide. Smatram da je i trener Marko Nikolić zadovoljan. Čekam šansu, ali strpljiv sam i znam da ću je dobiti. A kad je dobijem, znam i da ću je iskoristiti.
Nenad Jestrović otkrio je nedavno kako se za usluge mladog igrača interesuje Anderleht…
– Ljudi iz Anderlehta me dugo prate, još od kvalifikacija za Euro za igrače rođene 1997, kad sam kod selektora Baneta Nikolića dao tri gola. U Briselu su bili zadovoljni, poručili posredstvom menadžera da su zadovoljni i da će nastaviti da me prate. Voleo bih da imam razvojni put kao Aleksandar Mitrović. A to znači da se najpre dokažem u Partizanu, bar nešto da uradim, da zaigram za prvi tim, dam gol u derbiju, proslavim ga pred punim jugom – jasan je Šaponjić.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here