Vučić i Rama strahuju od biračkog tela

0

Izjave dvojice premijera su bili dnevnopolitički komentari: Edi Rama i Aleksandar Vučić

 

"Po meni, jednostavno ovaj dnevnopolitički komentar sa obe strane, spada u preterani strah oba političara od negativne reakcije njihovog biračkog tela, a oba su suviše daleko od izbora, da bi o tome trebalo da toliko opterećeno razmišljaju", rekao je Janjić Agenciji Beta.

 

On je kazao da ne razume zašto bi se izjava predsednika Vlade Albanije Edija Rame smatrala provokacijom kada je opštepoznata injenica da Albanija priznaje Kosovo i da lobira da druge države priznaju kosovsku nezavisnost.

 

"Ne razumem šta je provokacija – kad dođe neko iz Francuske i Nemačke i kaže isto, onda nema ovakve reakcije ni u medijima. Poznata je činjenica da Albanija priznaje Kosovo i da lobira za priznavanje, i to je poznato pitanje o kojem se Srbija i Albanija ne slažu, kao ni Amerika i Srbija", rekao je Janjić.

 

On je naveo da je suština o kojoj se slažu obe vlade u pogledu Kosova to da se poštuju briselski dogovori i da će se sarađivati u procesu normalizacije odnosa Prištine i Beograda, te da Tirana neće otežavati, nego olakšavati taj proces.

 

"Po meni, Rama nije imao potrebu ovde da potencira to pitanje, ako su se protokolno o tome dogovorili, a, s druge strane, postojala je mnogo efikasnija državnička reakcija od tzv. odbrane ponižavanja Srbije", rekao je Janjić.

 

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas u Beogradu da je Kosovo nezavisna država, i da je to realnost koja se ne može menjati i koju treba prihvatiti.

 

Reagujući na izjavu Rame, Vučić je kazao da nije očekivao njegovu provokaciju i ne može da dozvoli da neko ponižava Srbiju.

 

Rama će danas popodne učestvovati na okruglom stolu Foruma za etničke odnose o saradnji Albanije i Srbije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here