Tanjug
Aleksandar Vučić

Nije moje da se ljudima dopadnem, već da vodim zemlju, sačuvam narod, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Kurtiju dobro ide da se predstavi kao Zelenski, a mene predstavlja kao Putina, ali mi je problem što baš i ne može da objasni na čiju smo mi tu zemlju upali. Nismo mi ni na čiju, nego su oni na našu. Mi imamo svoju politiku koja nije ni ruska, ni nemačka, ni američka, ni albanska. Mi smo na evropskom putu, ali vodimo računa o našoj zemlji – rekao je on.

– Pritisci su normalni, njihovo je da to rade, naše da to podnosimo. Nismo mogli da dođemo do kompromisnog rešenja i oni svi pokušavaju da nas nateraju na nepovoljno rešenje za Srbiju – naveo je Vučić i dodao:

– Amerika je iskrena u tome da želi punu nezavisnost Kosova, ona je uz druge rodila nezavisno Kosovo, ali sa njima je moguće razgovarati. Oni se trude da razumeju našu poziciju.

– Imao sam dobre razgovore sa Hilom, ne kažem da će da promeni svoj stav, neće, ali čuje i sluša šta je to što mi govorimo, isti je slučaj sa Šoleo i Eskobarom. Da li to nešto može da izrodi za nas – nadam se, ali nisam baš siguran – istakao je srpski predsednik.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here