Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je večeras da Srbiju mnogo košta što nije uvela sankcije Rusiji, ali bi je koštalo i kada bi to učinila, a koštalo bi nas i našeg principa, te je poručio da je na nama da se ponašamo u skladu sa međunarodnim javnim pravom i štitimo svoju zemlju.

Vučić je izjavio da će, budući da slede pregovori sa ruskom stranom oko cene gasa, ugovor Srbije sa Rusijom o isporuci tog energenta biti bolji od svih koje imaju evropske zemlje, ali da to svakako neće biti besplatno niti će cena biti kao do sada. On je pojasnio da je Srbija do sada imala cenu gasa vezanu za cenu nafte, koja je do skora bila jeftina.

Na pitanje koliko bi nas koštalo uvođenje sankcije Rusiji, Vučić je odgovorio – sve nas košta.

– Sve nas košta, košta nas mnogo to što nismo uveli sankcije, više nego što mislite… Da ne uvodimo, koštalo bi nas našeg principa, jer sami znamo da je to nemoralno i da ne donosi rezultat – rekao je Vučić.

Podsetio je da je Rusija uvek od 2001. godine podržavala Srbiju, teritorijalni integritet naše zemlje, 2015. godine sprečila britansku rezoluciju u UN.

– Naše je da se ponašamo u skladu sa međunarodnim javnim pravom, da poštujemo principe i budemo jedna od malog broja zemalja koja time može da pohvali – rekao je on.

 

8 COMMENTS

  1. aj nebalavi NEMA SANKCIJA NAROD TI JE REKAO i to onaj narod koji te je glasao zato sto si rekao da nema sankcija rusiji

  2. Pa zasto nam je benzin skup kad smo toliki prijatelji? Opet pravis od Srbije visokomoralnu zrtvu – i to samo da bi svoju prosecnost napumpao do lazne sposobnosti. Ni Rusija ni zapad te ne zarezuju, nebitan si. Mozes samo ovaj nepismeni deo Srbije da varas.

  3. КАДА ОБЕЋАШ НЕ МОРАШ БЕЖАТИ?

    Избори су завршени. Гласачи су чули свакојака обећања, а сада предстоји њихова реализација. Како власт задржавају досадашњи владари и у будуће обећања ће се остваривати као и до сада. Добро се добрим мења, бојим се да ће се лоше мењати лошим.
    Побројане афоризме, у наставку, поклањам унуку Матији за његов први рођен дан:

    ♣ Ауто школе лажу да обучавају возаче, оне обучавају невозаће, будуће возаче.
    ♣ Грабљивице (лисице, орлови) не хватају животиње у сусетству. Наши лопови не бирају локацију крађе. Важно је да има шта да се украде.
    ♣ Како је Милорад Ч. Ћосић на пензионерској инфузији пише предивне афоризме како живе људи и шта им чине власти.
    ♣ Након задњих избора, нове власти даће нова обећања за бољу будућност.
    ♣ Није ми криво што је прошло прошло време, бојим се да ће нам исто проћи и будуће.
    ♣ Поскупљење течног гаса не тиче се мени. И до сада ни сам га користио.
    ♣ Политичка воља гласача прелази у самовољу владалаца.
    ♣ Отете пензије биће враћене када пензионери или отимач остаре.
    ♣ До сада смо живели у “изобиљу”, кажу власти, а од сада у изобиљу обећања.
    ♣ Можда грађани нису богати, али су богати обећањима.
    ♣ Црна Гора тражи соли. Да, соланом у Улцињу нема ко да се мучи и да ради.

  4. Daj Vučiću
    Ili jesi ili nisi Lav
    Srbija🇷🇸Ne uvodi sankcije ☦️🇷🇺Rusiji
    Obećao si narod te glaso
    I šta je sad
    Zinulo ti dupe za šargarepom zapada
    Koja se nikad neće ispuniti
    To i vrapci znaju
    Na zapadu na Srbiju gledaju kao na male Ruse
    I to se neće nikad promjeniti
    OSVJESTITE se
    🇷🇺☦️🇷🇸

  5. Nemogu da shvatim ko je glasao za ovog!!!! Mnogo gubimo sto nismo uveli sankcije!? ALO! Taj zapad nas bombardovase, slomise i otese zemlju, a tad nisu bile Ruske sankcije! Sta je tad bilo? Prestani da ides ka tom smeru, mi Srbi necemo na zapad! 100 godina taj zapad sistematski gazi slavenski narod! Bolje se mani politike! Zavadices nas sa svima!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here