EPA/Koca Sulejmanović
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući u Njujorku na pitanje da li smo udaljeni od sporazuma sa Kosovom više meseci ili godina, istakao je da “dogovor može da bude za pet meseci, može da bude i za 50 godina, a može da bude i nikada”.

On je rekao da smo još daleko od sporazuma, i da je u pitanju mozak ljudi – kakve su želje i Srba i Albanaca, da li možemo da razumemo šta nas čeka u budućnosti ili ne možemo da razumemo jedne druge, te da to nije pitanje meseci i godina.

Vučić je izjavio da je naša situacija po pitanju Kosova i Metohije vrlo teška, veoma komplikovana i složena, ali da u taktičkom smislu treba da gledamo da pomeramo sve što možemo da bismo napravili povoljniju poziciju za naš narod i zemlju.

Vučić je, rezimirajući razgovore u Njujorku sa predstavnicima velikih sila o teritorijalnom integritetu, kazao da samo Sergej Lavrov govori o našem teritorijalnom integritetu, dok drugi kažu da mi narušavamo tuđi teritorijalni integritet.

– Taktička borba će se nastaviti, a strateški mogu da govorim tek kada bismo imali nekakav okvirni sporazum u glavi i to bi bila strateška odluka. Sve ostalo je taktičko pomeranje – izjavio je Vučić.

4 COMMENTS

  1. u nemackoj zivi oko 5 miliona turaka sta bi bilo kad turci a ostali stranci i turci i dosljaci koji zive u nemackoj 50 i vise godina da oni naruse nemacki integritet i suverinitet i samo na primer 1 posto teritorije proglasili svojim odmah bi nemci ih proterivali sa svoje teritorije i ne samo nemci to bi ucinili i ameri englezi belgijanci sve zapadne zemlje u kojoj zemlji zapada ili u svetu ima da manjine traze da imaju svoju drzavu samo chiperije na kosovu imaju i to u srpskoj zemlji ali istine ce biti kad tad a banditi i kriminalci morace jednoga dana u zatvor desice se to jednoga dana vreme se uvek menja

    • Nasuprot turaka u nemackoj, albanci su autokton narod na Kosovo, druskane. Sigurno iz predmeta istorije imao si konstantnu JEDINICU!
      Radi se o stvarima sto ti nikad neces KAPIRATI!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here