Vujošević: Vidim da ima sredstva za još nešto osim za bolesnu decu!

0

Aleksandar Pavlović i Duško Vujošević
 

"Svaki derbi ima specifičan sjaj i važnost i mi bi pred svojom publikom trebalo da ‘overmo’ prednost domaćeg terena. Koncentrisaćemo se da odigramo do kraja ovu domaću ligu, bez obzira na posebne okolnosti. Nadam se da će Partizan utakmicu rešiti u svoju korist", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

 

Košarkaši Partizana igraju sutra od 19 sati u hali Pionir kao domaćini protiv Crvene zvezde, utakmicu petog kola Superlige Srbije. Partizan i Zvezda su do sada jedine dve neporažene ekipe u takmičenju. Obe ekipe u utakmicu ulaze posle neuspeha na završnom turniru Jadranske lige, pošto su takmičenje završile u polufinalu i tako
ostale bez direktnog plasmana u Evroligu.

"To na neki način pojačava obavezu pred sutrasnsji susret, uspeli smo da se povratimo posle šoka i ma koliko to bilo teško, okrenuli smo svoje poglede na budućnost. Imamo motiv više i obavezu zbog samopoštovanja i dresa kluba koji nosimo. I oni imaju obavezu više, jer su 12, 13 godina gubili trofeje", rekao je trener Partizana.

 

Vujošević je ponovio da se nada da će domaće prvenstvo proteći regularno i pošteno.

"Ne želimo da imamo predrasude, što bi Hamlet rekao, čovek treba da bude spreman i to je sve", naveo je Vujošević i dodao da je zdravstveni bilten ekipe dobar.

 

On je istakao da će klub pokušati da dođe do specijalne pozivinice, "vajdlkarte" za Evroligu sledeće sezone.

"Biće pokušaja, ali ne treba biti nerealan optimista. Evroliga je za klasu iznad svih drugih takmičenja, ali i Jadranska liga i Evrokup su zahtevni. Videli smo ove sezone da uspeh u njima može biti glorifikovan i značajan. U svakom slučaju, neće biti propast sveta", rekao je Vujošević.

 

Trener crno-belih kazao je da mu je drago što se Beograd kandidovao za domaćina završnog turnira Evrolige, kao i kvalifikacionog turnira za to takmičenje.

"Sve mi to pomalo liči na onu narodnu pesmu ‘Ajde Jano kuću da prodamo, samo da igramo’. Vidim da ima sredstava i za još nešto, osim za bolesnu decu", rekao je on.

 

Partizan je u polufinalu od Cedevite poražen "trojkom" u poslednjoj sekundi utakmice, a Vujošević je rekao da sudbina nijednog ozbiljnog kluba ne može da zavisi od putanje jedne lopte i da se "sreća zaslužuje".

"To mora da se izdrži i podnese", istakao je Vujošević.

 

On je rekao da veruje da će Partizan napraviti dobar tim za sledeću sezonu, kao i da se isplati igrati u Evrokupu, jer to donosi premiju grada.

 

Košarkaš Partizana Nikola Milutinov rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe kako bi odbranila šampionsku titulu u Srbiji.

"Svaki derbi ima veliki značaj, daćemo sve od sebe da pobedimo i pomognemo sebi da osvojimo jedini preostali trofej u sezoni", rekao je Milutinov.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here