Vukčević u Londonu zbog Ganića

0

Vladimir Vukčević

Tužilac za ratne zločine, zajedno sa zamenikom tužioca i istražnim sudijom, treba da predstavnicima londonskog tužilaštva dostavi dodatne dokaze protiv Ganića.

 

Ročište na kojem bi trebalo da bude odlučeno da li će Ganić, koji je uhapšen po poternici srpskog Interpola, a zatim pušten iz pritvora uz kauciju, biti izručen Srbiji ili BiH, zakazano je za 13. april.

Mediji su ranije spekulisali da o zločinu u Dobrovoljačkoj postoje audio i video-zapisi izdavanja naređenja za napad na kolonu JNA i da se u prostoriji u zgradi Predsedništva BiH, odakle je izdato naređenje za napad, nalazio i Ganić.

Osim transkripata presretnutih razgovora, tvrde mediji, postoje i video-zapisi sa izjavom tadašnjeg ministra policije BiH Alije Delimustafića, koji na sednici Predsedništva BiH Ganiću zamera što je vodio akciju u Dobrovoljačkoj i da za to mora odgovarati, ali i izjava generala Mekenzija, koji tvrdi da je upravo Ganić najodgovorniji za tu akciju.

Veće za ratne zločine Višeg suda u Beogradu pokrenulo je u decembru 2008. godine istragu protiv Ganića zbog osnovane sumnje da je neposredno, zajedno sa drugim licima, suprotno konkretnim sporazumima o mirnom povlačenju jedinica JNA iz Bosne i Hercegovine, izdavao naređenja za napade.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here