Za malu Janju 8.280 franaka

0
Sakupljena značajna suma: Donatori na humanitarnoj večeri
 

Akcija je bila uspešna jer je prikupljeno 8.280,00 franaka koji će biti upotrebljeni za operaciju devojčice Janje Stamenković (8) iz Smedereva koja se tri godine bori sa tumorom hipofize i koja zbog posledica opake bolesti ni ove godine nije krenula u školu.

Janja će biti operisana u Cirihu, a operaciju će izvršiti plemenita doktorka našeg porekla dr Miroslava Bjeljac Božinović, svetski poznati neurohirurg, koja se u korist male Janje odrekla svog honorara.

Među zvanicama je bio i konzul Zoran Jeremić ( u sredini)

Na humanitarnoj večeri bilo je prisutno 70 donatora.Hristina Jelić, potpredsednica fondacije Ruke prijateljstva zahvalila je svima koji su izdvojili vreme i došli kako bi pomogli maloj Janji. Ona je svim gostima podelila bedževe s Janjinim likom i kasnije male poklončiće za sećanje na Janju.

U ime male Janje Hristina Jelić je uručila poklone Ranku Aćimoviću, Milošu Damjancu i konzulu Zoranu Jeremiću.

– Velike pohvale smo dobili i iz Ambasade Republike Srbije za naš rad i angažovanje – kaže za "Vesti" Jelićeva.

Za operaciju Janje Stamenković potrebno je još 20.000 evra. Kako saznajemo novac sa ove humanitarne večeri a i druge donacije koje su pristigle na račun organizacije Ruke prijateljstva biće uplaćene na račun klinike u Cirihu kada se prikupi kompletna neophodna suma.

Operacija je hitna

Malena Janja Stamenković gotovo je slepa i otežano se kreće u čemu joj je takođe neophodna pomoć roditelja. Janja je do sada dva puta operisana – prvi put u Beogradu, a drugi u Istanbulu. Posle postoperativnog poboljšanja, tumor se vratio. Zato je potreban još jedan komplikovan hirurški zahvat. Lekari klinike u Cirihu u koje porodica ima poverenja, kažu da je operaciju neophodno izvršiti što pre.

Kontakt putem Skajpa

Tokom humanitarne večeri u restoranu putem video-linka i internet programa Skajp uspostavljena je veza s Janom i njenom mamom, pa su svi imali priliku da se iz prve ruke informišu s kakvim se nevoljama nosi ova porodica.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here