Za Timočku Krajinu 1.500 evra

0
Organizatori sa gostima
 

Predsednik Slovenske unije Stevan Raducić je objavio da je prodato ukupno 166 karata (830 evra), 468 evra je prikupljeno od dobrovoljnih priloga, a 200 evra od lutrije, što je ukupno 1.500 evra. Kako je istakao, novac će tokom decembra biti direktno uručen žrtvama poplava i sve će biti javno objavljeno.

Podrška muzičara

Ovu humanitarnu akciju, svojim nastupom, podržali su i poznati muzičari iz Timočke Krajine Olgica Cekić, Ljubiša Božinović i Slaviša Vančević.

Raducić je zahvalio udruženjima Podvrška, Bambi i "Stevan Mokranjac". Raducić je ukazao da nažalost šteta od poplava u ovom regionu nije toliko okupirala javnost iako je ovaj deo Srbije toliko važan kao i svi ostali.

Kulturno i sportsko društvo Bambi višestruko je podržalo ovu humanitarnu akciju kako prodajom i kupovinom ulaznica, tako i bogatim kulturno-umetničkim programom.

Šefica konzularnog odeljenja Ambasade Republike Srbije u Beču Svetlana Stanković pozdravila je sve prisutne i naglasila važnost jedinstva i očuvanja jezika i tradicije u dijaspori.

Nastup kuda Bambi
 

Humanitarnoj večeri su prisustvovali i Srđan Mijalković, predsednik SKPD Prosvjeta, Vesna Dimitrijević, predsednica udruženja Diaspora media association i Momir Tabaković, predsednik novoosnovanog udruženja Podvrška koje je već organizovalo humanitarne akcije za ovaj kraj.
Humanitarno veče su svojim dolaskom podržali i funkcioneri Socijaldemokratske stranke Austrije David Stokinger, Jozef Stranig i Peter Erik Sas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here