EPA/Evgenia Novozhenina
Marija Zaharova

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je danas da je Nemačka postala strana u sukobu u Ukrajini i ne može da učestvuje u pregovorima Moskve i Kijeva kao “nepristrasni” posrednik.

– Uporedo sa pozivima na razgovore, nemačko rukovodstvo nastavlja da šalje kijevskom režimu oružje, aktivno pokušavajuci da olakša ekonomski rat Evropske unije protiv naše zemlje. U stvari, Nemačka se pretvorila u stranu u sukobu, tako da ne može da preuzme ulogu nepristrasnog medijatora – rekla je Zaharova na konferenciji za medije.

Zaharova je navela da nijedna inicijativa koju Berlin predlaže i nijedna uloga koju želi da preuzme, nije moguća bez saglasnosti SAD.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je početkom meseca nemačkom kancelaru Olafu Šolcu, tokom telefonskog razgovora, da je pristup i stav Nemačke i Zapada prema Ukrajini “destruktivan” i pozvao Berlin da preispita svoj odnos, saopštio je tada Kremlj.

– Preplaviti Ukrajinu oružjem je destruktivna politika – naveo je ruski lider u razgovoru sa Šolcom, prenela je agencija Tass.

Putin je tom priliko dodao da se to isto može reći i za to što zapadne zemlje, uključujući Nemačku, obučavaju ukrajinske vojnike. Prema rečima Putina, zbog svega toga, kao i obimne finansijske podrške Ukrajini, kijevski režim odbacuje i samu ideju o pregovorima.

1 COMMENT

  1. To važi i za amerikance , sve zemlje koje šalju oružije ukrajini ne bi trebale baš nikako da pregovaraju u ime ukrajine , zemlje koje su stvarno nepristrasne neka pomognu da se dođe do mira
    🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here