Završetak finala Đokovića i Južnjeg odložen za nedelju

0

 

Jaka kiša praćena grmljavinom prvi put je prekinula duel na startu drugog seta kod rezultata 7:5, 0:0 (40:15) na servis Đokovića. Posle 10-ak minuta kiša je stala. Đokoviću je dobro došla pauza, pošto je Đoković dovršio svoj gem a potom i napravio "brejk" za vođstvo od 2:0. Pri rezultatu 30:15 za Đokovića, kiša je ponovo počela da pada, a posle pauze od sat vremena, organizatori su rešili da odlože duel za nedelju u 11 časova po srednjeevropskom vremenu.

 

 

Đoković je odbranu titule započeo veoma loše, izgubio je servis kod rezultata 2:2, ali je već u narednom napravio "ribrejk". Naredni servis-gem Đoković dobija i potom pravi još jedan "brejk" za vođstvo od 5:3. Međutim, sa tri neiznuđene greške drugi teniser sveta prosto poklanja naredni gem i tako Rusa ostavlja u igri u prvom setu. Naredna dva gema oba tenisera bila su sigurna na svoje servise, a Đoković se u tim trenucima dosta mučio jer je imao problema sa leđima. Ipak, to ga nije omelo da u 12. gemu sa nekoliko spektakularnih poena stavi na muke Južnjeg i potom mu uzme servis za konačnih 7:5 u prvom setu.

 

Posle prvog prekida Đoković je nastavio da dominira na terenu i ako posle prospavane noći ponovi igru iz završnice prvog i početka drugog seta sigurno će se pridružiti Švajcarcu Rodžera Federeru kao jedinom teniseru koji je uspeo da odbrani trofej u Dubaiju.

 

Pobednik turnira u Dubaiju osvojiće novčanu nagradu od 383.000 dolara i 500 poena za ATP listu, dok će poraženom da pripadne 180.000 dolara i 300 bodova za svetsku rang listu.

 

ATP turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 1.619.500 dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here