Pexels

Januar je mesec promena, koje uključuju i skidanje viška kilograma. Mršavljenje je proces koji uključuje zdravu ishranu i treniranje. Ako vam je cilj da se rešite viška kilograma, samo jedite ove namirnice.

Avokado

Ova supernamirnica se odlično slaže sa drugim namirnicama i smatra se jednim od najzdravijih koje možemo pronaći na tržištu. Zahvaljujući zdravim mastima, konzumacija avokada sprečava razvoj kardiovaskularnih bolesti.

Mleko i jogurt

Proteini su bitan aspekt kada je uravnotežena ishrana u pitanju, a jedan od načina da ih unesete je pijenje mleka. Pijenje mleka i konzumacija drugih mlečnih proizvoda poput sira ili jogurta pomaže u smanjenju nivoa šećera i poboljšava cirkulaciju krvi u telu.

Hleb od celog zrna pšenice

Hleb se uglavnom zabranjuje kada smo na dijeti, ali to se odnosi na beli hleb, koji sadrži jednostavne ugljikohidrate. Zamenite ga hlebom od celog zrna pšenice, čime dobijate više hranjivih tvari, a manje se gojite.

Vino

Možda niste očekivali vino na ovom spisku, ali ono je zaista zdravo ako se pije umereno. Vino pomaže kardiovaskularnom sistemu, a zahvaljujući antioksidansu resveratrolu, smanjuje proizvodnju masnoća.

Kafa ili čaj

Ostala pića koja lekari preporučuju za mršavljenje uključuju kafu i čaj. Prema studiji sprovedenoj na Univerzitetu u Londonu, kofein može pokrenuti metabolizam, što ubrzava gubitak kilograma.

Ostale namirnice koje se preporučuju za mršavljenje su piletina, sočivo i pečurke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here