pixabay.com

Započinjanje dana čokoladom moglo bi vam pomoći da sagorite masnoće i podstaknete gubitak kilograma, tvrde naučnici.

Uravnotežena ishrana znači da u tanjiru imamo malo onoga što volimo, ali stručnjaci kažu da malo čokolade ipak može da nam pomogne u naporima i nameri da smršamo.

Mlečna čokolada je poznata po visokom šećeru i visokom nivou masti i prva stvar iliti namirnica, na koju pomislite kada držite dijetu. Ali istraživači iz Brigama i Ženske bolnice u Bostonu razmatrali su prednosti uključivanja čokolade u dijete.

Zabeležili su podatke kod 19 žena u postmenopauzi. Da bi testirala da li čokolada može pomoći u gubitku kilograma, svaka žena je konzumirala 100 g mlečne čokolade u roku od jednog sata nakon buđenja ili u roku od jednog sata pre odlaska u krevet. Stručnjaci su zatim uporedili debljanje kod žena koje su uzimale čokoladu i žena koje nisu.

Studija, objavljena u časopisu FASEB, mogla bi biti olakšanje mnogim ženama koje žele da smršaju, ali ne žele da se odreknu svog omiljenog “greha”, čokolade.

Unošenje čokolade ujutro ili pre spavanja nije uticalo na težinu, otkrili su istraživači. Takođe su naveli da konzumiranje čokolade može uticati na glad i apetit, kao i na san.

Ujutro, konzumiranje čokolade može pomoći u sagorevanju masti i takođe može smanjiti nivo glukoze u krvi, rekli su naučnici. Za večernje grickanje čokolade naučnici su naveli da isto može uticati na metabolizam i može dovesti do redovnijih obrazaca spavanja, prenose novosti.rs.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here