Zemljaci ne čekaju, šalju i mladima i starima

0

Pismo dobročiniteljke

 

Naime, kako nas je njegova baka obavestila, Sergej je na moru s roditeljima i dobro se oseća. I dalje ide na svaka tri meseca u Istanbul, prima hemoterapiju, a ovih dana će se znati da li će biti izvršena operacija, s obzirom na to da se tumor značajno smanjio, a i on će uskoro napuniti tri godine. Hvala nepoznatoj dobročiniteljki koja je neprekidno uz porodicu Milićević i ovog bolesnog mališana.

 

Paketi iz Vizbadena

Ganuta sudbinama porodica sa malom decom, ali i starih i bespomoćnih, plemenita Nadežda Radović iz Vizbadena ne posustaje. Posredstvom Redakcije iz Bad Filbela poslala je nekoliko paketa, a već su u Beogradu oni koji su namenjeni familiji Tomislava i Stanislavke Pešić iz planinskog zaseoka Anđelinkovci na Bareliću, siromašnom i bolešću ophrvanom vremešnom bračnom paru Branislavu i Miroslavi Janković iz sela Vlase, kao i Draganu Stankoviću iz Drezgovice kod Vranja, glavi višečlane porodice kojoj su čitaoci kupili stado ovaca.

Istovremeno, pristigao nam je i novčani prilog od 150 AUD koji su poslale Sofija i donatorka koja se potpisuje kao "Usamljena baka iz Liverpula", sidnejskog predgrađa, dve plemenite duše iz Australije, koje će obradovati svojim darom Borku Dražević, što im takođe nije prvi put. Tako će ovoj usamljenoj starici iz takovskog sela Drena stići, zajedno s našim reporterom, dragocen prilog od koga će moći da kupi lekove, ali i da ponovo samoj sebi kaže:

 

"Jesam jedini potomak narodnog heroja Dragomira Draževića, živim samotno i krajnje sirotinjski, ali nisu me svi zaboravili kao u otadžbini." 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here