Zemljak svojim zemljacima

0

Teše jedna drugi: Jelena i Zorica Jorganović

Ovaj dijasporac, rodom iz Modriče, gde još ima ognjište, uplatio je dve donacije od po 50 švajcarskih franaka na adrese štićenika Humanitarnog mosta. Prva ide majci i ćerki Zorici i 15-godišnjoj Jeleni Jorganović iz sela Šehovci kod Mrkonjić Grada, porodici koja je izgubila glavu porodice i otad živi u oskudici, uprkos tome što majka nadniči.

Druga donacija ide na adresu troje Živkovića iz Čelinca, Danijele, Bojana i Nikoline troje siročića koji su u avgustovskim poplavama izgubili majku Petru, hraniteljku cele porodice, a za koje "Vesti" ovih dana prikupljaju sredstva za kupovinu njihovog prvog i jedinog krova nad glavom.

– Nije to ništa posebno što bi trebalo zabeležiti u novinama – skromno kaže ovaj naš zemljak koga pitamo kad će posetiti redakciju "Vesti" u Beogradu.

– Iduće godine, tada će se u srpskoj prestonici održati evropska smotra folklornih ansambala domaćeg folklora, tu će učestvovati i moja deca u KUD-u "Petar Kočić" iz Soloturna – obećava Antonović, kome se zahvaljujemo na novčanim prilozima.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here