ŽIRINOVSKI: Raspad Ukrajine 2019. godine

0

 

Vladimir Žirinovski

Ruski desničar Vladimir Žirinovski je za nemački list "Bild" izjavio da je "Novorusija" neminovnost, a da Ukrajina nema budućnost.
– Ukrajina, kao država, u njenoj sadašnjoj formi, nema više budućnost. Mislim da će se "Novorusija" pretvoriti u odvojenu državu, a onda će susedne oblasti naći put za ujedinjenje i stvaranje jedne države, kao što je to bilo pre sto godina, rekao je Žirinovski, koji je na pitanje o krivcu za ukrajinski haos rekao da je sama Ukrajina u poslednje 23 godine sprovodila strašnu antirusku propagandu.
– Tamo je stasala generacija mladih, sa mozgovima pod anestezijom, koji mrze i Rusiju i Ruse. Ruske škole su zatvarane, a Rusima se zabranjivalo da govore ruski. Na vlast su došle prozapadne snage. Njima je potrebna nacistička država, koja je protiv Rusije, rekao je Žirinovski i prognozirao raspad Ukrajine.
– Ako se proces raspada nastavi ovim tempom, Ukrajina neće preživeti 2019. godinu, kao nezavisna država. Otvoreno neprijateljstvo ukrajinskih vlasti prema Rusima u poslednjih 20 godina, dovelo je do rastućeg nezadovoljstva ruskog stanovništva u južnim i istočnim delovima Ukrajine. Kijev preživljava strašnu krizu, koju je sam stvorio, rekao je Žirinovski.
Po njegovim rečima, "za pet godina će Ukrajina imati još šest, sedam centralnih regiona i 10-12 miliona ljudi i to je jedna optimistička prognoza".

 

SAD žele novi Vijetnam
Žirinovski je optužio SAD da im je potreban novi Vijetnam.
"Amerika profitira od toga (ukrajinske krize). Njima je potreban jedan novi Vijetnam i Avganistan da bi pravdali izdatke za vojsku i tako izašli iz krize. Njima je potreban rat, trajni rat. Mora da postoji haos, kako niko ne bi znao šta se dešava i to na dugi niz godina", optužuje ruski političar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here