Zlatni globus: Trijumf filma “Boyhood“

0

Beta/AP/NBC/P. D.
Doddela: Film "Boyhood" dobio je nagrade u tri kategorija
 

Zlatni globus za najboljeg glumca u drami dodeljena je Ediju Redmejnu za ulogu u filmu "Čudesna priča o vremenu", dok je Džulijen Mur najbolja glumica u ostvarenju "Still Alice".

Najbolji glumac u komediji je Majkl Kiton u filmu "Čovek ptica" (Birdman), ostvarenju koje je bilo favorit ovogodišnjeg Zlatnog globusa.

Ejmi Adams je dobila Zlatni globus kao najbolja glumica u komediji "Velike oči" (Big Eyes).

Ruski film "Levijatan" proglašen je za najbolji strani film.

U televizijskim kategorijama, najbolja dramska serija je "Showtime" dok je najbolji glumac Kevin Spejsi u seriji "Kuća od karata" a glumica Rut Vilson u "Showtime".

Na ceremoniji dodele Zlatnog globusa odata je i pošta žrtvama terorističkih napada u Parizu u kojima je ubijeno 17 i ranjeno najmanje 20 ljudi.

"Danas je vanredni dan, milioni ljudi su na ulicama ne samo Pariza, već celog sveta", rekao je glumac Džordž Kluni primajući nagradu "Sesil DeMil" za životno delo i humanitarne aktivnosti na ceremoniji Zlatnog globusa.

Beta/AP/NBC/P. D.
I on je Šarli: Džordž Kluni odao poštu stradalim novinarima nedeljnika "Šarli Ebdo"
 

"Nećemo se nikad štetati u strahu", dodao je Kluni koji je na francuskom rekao: "Ja sam Šarli", slogan koji se koristi u celom svetu posle napada na pariski satirični nedeljnik "Šarli Ebdo" u kojem je ubijeno 12 ljudi.

Slogan na francuskom je izgovorio i glumac Džared Leto koji je dodao da saoseća s "braćom, sestrama, prijateljima i porodicama žrtava u Francuskoj".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here