Foto: Tanjug/AP
KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pobedu protiv Cibone u ABA ligi ranije tokom ove večeri, a sigurno će ih obradovati još jedna vest koja stiže iz Barselone.

Naime, prema još nepotvrđenim informacijama, koje je preneo italijanski novinar Luka D’Alesandro, crveno-beli nalaze se veoma blizu dobijanja licence za igranje u Evroligi u trajanju od dve godine!

To faktički znači da bi se Zvezda našla u elitnom košarkaškom takmičenju bez obzira na ishod ovogodišnje sezone u ABA ligi, a takav slučaj bismo imali i naredne godine. Međutim, sve treba uzeti sa rezervom, pošto je D’Alesandro u prošlosti umeo da lansira senzacionalne vesti i često je pogađao.

Prvi čovek Evrolige, Đordi Bartomeu je u nekim ranijim izlaganjima tvrdio da su mu klubovi sa područja Balkana od velike važnosti i da bi morali da imaju barem jednog predstavnika u elitnom takmičenju. Prvo se tvrdilo da će to biti neko iz ABA lige, ali vesti koje stižu od D’Alesandra ukazuju da je Zvezda ipak najbliža da „pokupi kajmak“.

Ovakav ishod sigurno bi obradovao navijače kluba sa Malog Kalemegdana, ali bi istovremeno podigao ogromnu buru kod čelnika ABA lige, jer onda njen smisao ne bi postojao. Do sada se upravo kroz regionalno takmičenje dolazilo do mesta u Evroligi, dok bi u slučaju ove promene klubovi mogli samo do mesta u Evrokupu ili FIBA Ligi šampiona. To teško da bi se svidelo timovima poput Budućnosti, Partizana, Mornara, Cedevita Olimpije, pa i Igokee.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here